Кулінарія

15 найбільш смачних начинок для пиріжків

Пиріжки з, гарячі, рум’яні, що може бути краще! Вони стали частиною сімейних традицій, а рецепти передаються з покоління в покоління. Пиріжки хороші тим, що їх можна приготувати з безліччю начинок, на будь-який смак і будь-який гаманець. Пропоную 15 варіантів смачних начинок, які використовуються в нашій родині.

З рисом, яйцем і цибулею

  • Рис – 80 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Зелена цибуля
  • Вершкове масло – 20 г

Відварити рис, додати до нього вершкове масло і перемішати. Дрібно нарізати зелені цибулю і варені яйця і перемішати з рисом. Додати сіль і перець.

З картоплею та грибами

  • Картопля – 500 г
  • Гриби – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Сіль, перець

Відварити картоплю до готовності і розтовкти в пюре з вершковим маслом. Дрібно нарізати цибулю та гриби, обсмажити до випаровування вологи, додати сіль, перець і все разом перемішати.

З яйцем і зеленою цибулею

  • Яйця – 3 шт.
  • Зелена цибуля – 150 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль, перець

Відварити яйця і дрібно посікти разом із зеленою цибулею. Додати сіль, перець, розм’якшене вершкове масло і перемішати.

З м’ясом

  • Фарш – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 100 г
  • Сіль, спеції

Обсмажити цибулю до м’якості, додати фарш сіль, спеції і протушкувати все разом на маленькому вогні до готовності.

З капустою і яйцем

  • Капуста – 1 качан
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сіль, перець

Наріжте цибулю тонкими півкільцями і обсмажте до м’якості. Нашаткуйте капусту, залийте окропом і проваріть 5 хвилин. Відкиньте капусту на друшляк і з’єднайте з цибулею, додайте вершкове масло і протушкувати кілька хвилин. Наріжте варені яйця, перемішайте з капустою, додайте сіль, перець.

З сиром та родзинками

  • Сир – 300 г
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Манка – 1 ст. л.
  • Родзинки – 50 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Білок – 1 шт.

Перетерти сир через сито, додати манку, цукор, сметану , борошно і залишити на 15 хвилин. Залити окропом ізюм, білок збити до стійкої піни. Акуратно вмішати в сир білок, а потім родзинки.

З печінкою, цибулею і морквою

  • Печінка – 400 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Спеції

Печінка відварити в підсоленій воді або обсмажити. Окремо обсмажити дрібно нарізану цибулину з натертою морквою. Подрібнити овочі разом з печінкою в блендері або м’ясорубці. Посолити, поперчити.

З гарбузом

  • Гарбуз – 300 г
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Очищений гарбуз натріть на тертці, змішайте з 1 ст. л. цукру і залиште на 20 хвилин. Відіжміть сік, додайте цукор, що залишився з корицею і перемішайте.

З вишнею

  • Вишня – 400 г
  • Цукор – 50 г
  • Крохмаль – 1,5 ст. л.

З вишні видалити кісточки, змішати її з цукром і довести до кипіння на невеликому вогні. Крохмаль розмішати з невеликою кількістю води, влити до вишні і проварити до загустіння, постійно помішуючи.

З рибними консервами

  • Консерви рибні – 240 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рис – 4 ст. л.

Відварити рис до готовності і охолодити. Цибулю обсмажити до рум’яного кольору, консерви розім’яти виделкою. Всі інгредієнти перемішати.

З солоними огірками

  • Солоні огірки – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 200 г
  • Вершкове масло – 50 г

Дрібно нарізати цибулю і обсмажити на вершковому маслі. Огірки очистити від шкірки, дрібно нарізати або натерти на крупній тертці і обсмажити окремо 6-7 хвилин. Після цього викласти огірки до цибулі і протушкувати разом 5-8 хвилин. Охолодити.

З щавлем і цукром

  • Щавель – 300 г
  • Цукор – 100 г

Нарізати щавель і прогріти його на сковороді, щоб він зменшився в об’ємі. Додати цукор, спеції за смаком і перемішати.

З черемшею і яйцем

  • Черемша – 3 пучка
  • Яйця – 5 шт.
  • Масло вершкове – 20 г

Відварити яйця і дрібно нарубати ножем. Черемшу подрібнити і перемішати з яйцями, додати в начинку розм’якшене вершкове масло.

З чорносливом

  • Чорнослив – 300 г
  • Вода – 100 мл
  • Цукор – 3 ст. л.

Чорнослив промити, засипати цукром і залити водою. Довести до кипіння, проварити 5 хвилин і дати начинці охолонути під кришкою, а потім подрібнити ножем.

З абрикосами

  • Абрикоси – 300 г
  • Мед – 2 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – 1 ст. л.

Розтопити вершкове масло з медом на сковороді. Нарізати абрикоси, присипати корицею і обсмажити пару хвилин в цукровому сиропі.

Приємного чаювання!