15 найбільш смачних начинок для пиріжків
Пиріжки з, гарячі, рум’яні, що може бути краще! Вони стали частиною сімейних традицій, а рецепти передаються з покоління в покоління. Пиріжки хороші тим, що їх можна приготувати з безліччю начинок, на будь-який смак і будь-який гаманець. Пропоную 15 варіантів смачних начинок, які використовуються в нашій родині.
З рисом, яйцем і цибулею
- Рис – 80 г
- Яйця – 4 шт.
- Зелена цибуля
- Вершкове масло – 20 г
Відварити рис, додати до нього вершкове масло і перемішати. Дрібно нарізати зелені цибулю і варені яйця і перемішати з рисом. Додати сіль і перець.
З картоплею та грибами
- Картопля – 500 г
- Гриби – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершкове масло – 1 ст. л.
- Сіль, перець
Відварити картоплю до готовності і розтовкти в пюре з вершковим маслом. Дрібно нарізати цибулю та гриби, обсмажити до випаровування вологи, додати сіль, перець і все разом перемішати.
З яйцем і зеленою цибулею
- Яйця – 3 шт.
- Зелена цибуля – 150 г
- Вершкове масло – 30 г
- Сіль, перець
Відварити яйця і дрібно посікти разом із зеленою цибулею. Додати сіль, перець, розм’якшене вершкове масло і перемішати.
З м’ясом
- Фарш – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 100 г
- Сіль, спеції
Обсмажити цибулю до м’якості, додати фарш сіль, спеції і протушкувати все разом на маленькому вогні до готовності.
З капустою і яйцем
- Капуста – 1 качан
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершкове масло – 100 г
- Сіль, перець
Наріжте цибулю тонкими півкільцями і обсмажте до м’якості. Нашаткуйте капусту, залийте окропом і проваріть 5 хвилин. Відкиньте капусту на друшляк і з’єднайте з цибулею, додайте вершкове масло і протушкувати кілька хвилин. Наріжте варені яйця, перемішайте з капустою, додайте сіль, перець.
З сиром та родзинками
- Сир – 300 г
- Цукор – 2 ст. л.
- Манка – 1 ст. л.
- Родзинки – 50 г
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Білок – 1 шт.
Перетерти сир через сито, додати манку, цукор, сметану , борошно і залишити на 15 хвилин. Залити окропом ізюм, білок збити до стійкої піни. Акуратно вмішати в сир білок, а потім родзинки.
З печінкою, цибулею і морквою
- Печінка – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Спеції
Печінка відварити в підсоленій воді або обсмажити. Окремо обсмажити дрібно нарізану цибулину з натертою морквою. Подрібнити овочі разом з печінкою в блендері або м’ясорубці. Посолити, поперчити.
З гарбузом
- Гарбуз – 300 г
- Кориця – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Очищений гарбуз натріть на тертці, змішайте з 1 ст. л. цукру і залиште на 20 хвилин. Відіжміть сік, додайте цукор, що залишився з корицею і перемішайте.
З вишнею
- Вишня – 400 г
- Цукор – 50 г
- Крохмаль – 1,5 ст. л.
З вишні видалити кісточки, змішати її з цукром і довести до кипіння на невеликому вогні. Крохмаль розмішати з невеликою кількістю води, влити до вишні і проварити до загустіння, постійно помішуючи.
З рибними консервами
- Консерви рибні – 240 г
- Цибуля – 1 шт.
- Рис – 4 ст. л.
Відварити рис до готовності і охолодити. Цибулю обсмажити до рум’яного кольору, консерви розім’яти виделкою. Всі інгредієнти перемішати.
З солоними огірками
- Солоні огірки – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 200 г
- Вершкове масло – 50 г
Дрібно нарізати цибулю і обсмажити на вершковому маслі. Огірки очистити від шкірки, дрібно нарізати або натерти на крупній тертці і обсмажити окремо 6-7 хвилин. Після цього викласти огірки до цибулі і протушкувати разом 5-8 хвилин. Охолодити.
З щавлем і цукром
- Щавель – 300 г
- Цукор – 100 г
Нарізати щавель і прогріти його на сковороді, щоб він зменшився в об’ємі. Додати цукор, спеції за смаком і перемішати.
З черемшею і яйцем
- Черемша – 3 пучка
- Яйця – 5 шт.
- Масло вершкове – 20 г
Відварити яйця і дрібно нарубати ножем. Черемшу подрібнити і перемішати з яйцями, додати в начинку розм’якшене вершкове масло.
З чорносливом
- Чорнослив – 300 г
- Вода – 100 мл
- Цукор – 3 ст. л.
Чорнослив промити, засипати цукром і залити водою. Довести до кипіння, проварити 5 хвилин і дати начинці охолонути під кришкою, а потім подрібнити ножем.
З абрикосами
- Абрикоси – 300 г
- Мед – 2 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Вершкове масло – 1 ст. л.
Розтопити вершкове масло з медом на сковороді. Нарізати абрикоси, присипати корицею і обсмажити пару хвилин в цукровому сиропі.
Приємного чаювання!